Svet
5023 ogledov

Trump se je odzval na smrt begunca in njegove 23-mesečne hčerke

Donald Trump Epa
Ameriški predsednik Donald Trump se je vendarle odzval na smrt moškega in njegove 23-mesečne hčerke.

Fotografija, na kateri sta trupli 25-letnega moškega in njegove 23-mesečne hčerke, je pretresla svet. Moški iz Salvadorja se je utopil med poskusom prečkanja reke Rio Grande na mehiški meji z ZDA. Fotografijo je objavil mehiški časnik Jornada. Na fotografiji sta oče in hči, ki ležita z obrazom navzdol v plitvini ob obali reke Rio Grande. Njegova majica je dvignjena do polovice, deklica je ovita v njegovo majico in ga z eno roko objema okoli vratu. 

25-letni kuhar Oscar Albert Martinez Ramirez naj bi se odločil, da bo s soprogo in hčerko v nedeljo poskusil prečkati reko. Pri tem je njega in hčerko odnesel močan rečni tok, tako da sta se utopila pred očmi mame deklice, ki se je uspela živa vrniti do mehiške obale. 

Ameriški predsednik Donald Trump je novinarjem pred Belo hišo dejal: "Če bi spremenili zakone, do tega ne bi prišlo". Kmalu zatem je tvitnil, da bi morali demokrati spremeniti zakon o azilu, da bi s tem rešili življenja na južni meji. "Rekli so, da na meji ni krize, da je bilo vse "umetno ustvarjeno". Zdaj so priznali, da sem imel prav. Ampak nekaj morajo narediti. Spremenite zakone takoj," je zapisal. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6