Svet
7558 ogledov

Trump se je predal, preplah pred sodiščem

DONALD TRUMP Epa
Bivši predsednik ZDA Donald Trump je prispel na zvezno sodišče v Miamiju na Floridi, kjer se je predal oblastem zaradi obtožnice, ki mu v 37 točkah očita kazniva dejanja v zvezi z zaupnimi dokumenti, ki jih je odnesel iz Bele hiše in jih ni hotel vrniti vladi.

Pred sodiščem se je zbralo nekaj deset Trumpovih podpornikov v rdečih pokrivalih in z zastavami. Protestniki so glasni, vendar mirni. Prišlo je tudi nekaj Trumpovih nasprotnikov in skupini sta se medsebojno provocirali, vendar nasilja ni bilo.

Okrog poldneva je bilo nekaj preplaha, ker so policisti odkrili računalniški monitor z zmerljivko na račun "komunističnih" medijev, zaradi česar so na kratko izpraznili sodišče, dokler niso ugotovili, da zadeva ni eksplozivna.

Trumpu so po izjavi zveznih šerifov na sodišču vzeli prstne odtise, za kartoteko pa ga niso fotografirali, temveč so uporabili eno od njegovih javnih fotografij. Kasneje se je seznanil z obtožnico in izrekel za nedolžnega.

S sodišča načrtuje polet v New Jersey, kjer bo v svojem klubu za golf v Bedminstru praznoval 77. rojstni dan, ki ga ima v sredo. Tam bo imel tudi govor o primeru.

Poleg Trumpa je zvezna obtožnica doletela tudi njegovega pribočnika Walterja Nauro, ki mu je pomagal skrivati zaupne dokumente na posestvu Mar a Lago na Floridi. Trump sicer kazenske ovadbe opredeljuje kot politični napad.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 08:33 17.junij 2023.

    Od vsega cirkusa upam, da bo Melanija končno ugledala svobodo na stara leta.

  • bobubob 14:34 16.junij 2023.

    Predal? Je bežal? Se skrival? Eh, 'novinarji', manipulatorji nove dobe nebrzdane blaznosti, ko pametni norijo, norci pa pametujejo.

  • Kmodri 00:08 15.junij 2023.

    Trump bo obsojen za vse obtožbe! Sodnik bo milosten in bo namesto 100 let zapora določil 50! Bo zanimivo videti njegov fris ob sklepanju v lisice!