Svet
12662 ogledov

Trump: "To o kraljici pravi Melania"

Donald Trump, kraljica Elizabeta Epa
Donald Trump je 12. ameriški predsednik, ki ga je gostila danes 92-letna britanska vladarica.

Ameriški predsednik Donald Trump je včeraj med prvim obiskom v Veliki Britaniji večkrat ponovil, kako odlične odnose imata državi in da se še nikoli ni bolje razumel z britansko premierko Thereso May.

Trumpa je s soprogo Melanio na britanskem otoku na sprejemu gostila tudi kraljica Elizabeta; sprejem je pripravila v dvorcu Windsor, 900 let staro rezidenco na obrobju Londona.

Trumpa sta tam preživela kako uro; njun prihod so počastili z ameriško himno, ki jo je zaigral vojaški orkester. Pred obiskom je Trump za The Sun povedal, da je kraljica "kolosalna ženska" in dodal, da zelo dobro zastopa svojo državo. "Zelo dolgo že predstavlja svojo državo, pri čemer ni storila nobene napake," je poudaril Trump.

Dodal je, da je njegova soproga, Melania, velika oboževalka angleške kraljice.

Donald Trump, kraljica Elizabeta | Avtor: Epa Epa

Donald Trump Nateg Svet Trump nasedel potegavščini komika

Ne glede na velike besede je ameriški predsednik tekom kratkega obiska večkrat prekršil protokol, poudarjajo britanski mediji. Največji spodrsljaj je bil ta, da se je sprehodil pred angleško kraljico, poleg tega se med rokovanjem ni blago priklonil, kar bi se v skladu s protokolom moral.

Med svojo 66-letno vladavino je angleška kraljica sprejela 12 od 13-tih ameriških predsednikov, izjema je le Lyndon Johnson.

Donald Trump, kraljica Elizabeta | Avtor: Epa Epa

Protesti

Med Trumpovim obiskom britanskega otoka potekajo številni protesti. Proti Trumpovi politiki se je v Londonu namreč na več shodih zbralo več deset tisoč ljudi. Protestniki so izpostavljali, da je Trump ksenofob in da si ga ne želijo v državi.

Po nekaterih podatkih naj bi se včerajšnjih popoldanskih protestov udeležilo več kot 100.000 ljudi. Več sto se jih je pred parlamentom zbralo že dopoldne, ko so spremljali leteči sprehod balona v obliki Trumpa kot jeznega dojenčka.

Protesti zoper Trumpa, London | Avtor: Epa Epa

melania trump Saj ne more biti res Magazin Melania zakuhala nov škandal

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Mark035
    Mark035 19:33 14.julij 2018.

    Časi se spreminjajo in tudi na britanskem dvoru ne spoštujejo več svojih pravil. Upam, da ne pričakujejo, da bodo njihova neuma pravila spoštovali drugi. Kapo dol pred Trump-om ,ki se ne klanja nekim relikvijam, ki živijo na račun davkoplačevalcev. Ko ...prikaži več se bo začela kriza v VB, se bo angleška kraljica klanjala ameriškemu predsedniku in ne obratno :) - tako je že bilo leta 1940, ko se je kralj priklonil Roosveltu in prosil za pomoč ZDA.

  • Franjo Erman 17:14 14.julij 2018.

    Trumpova in ne trumpa ( dvojina)

  • Tupamaros 11:49 14.julij 2018.

    Nima smisla komentirati vaših ponarejenih novic.