Svet
3369 ogledov

Trump z objavljenim posnetkom ponižal Bidna

Truth Social
Nekdanji predsednik ZDA in republikanski kandidat za letošnje ameriške predsedniške volitve Donald Trump se sooča s kritikam, potem, ko je na svojem družbenem omrežju Truth Social delil videoposnetek s podobo predsednika Joeja Bidna, privezanega na zadnji del tovornjak.

Videoposnetek, objavljen v petek, prikazuje dve vozili, okrašeni z ameriškimi zastavami, zastavo Blue Lives Matter - ki prikazuje podporo organom pregona - in še nekaterimi drugimi slikami. Na boku črnega tovornjaka je viden napis "Trump 2024". Napis na objavi kaže, da so bili tovornjaki opaženi na Long Islandu v New Yorku, kjer se je Donald Trump udeležil spominske slovesnosti za ustreljenega newyorškega policista, poroča Time.

Najbolj pa razburja slikovna podoba zvezanega predsednika Joeja Bidna, ki ustvarja iluzijo, da ga držijo ujetega v zadnjem delu tovornjaka. "Ta objava Donalda Trumpa je enako pozivom k prelivanju krvi. Trump redno spodbuja politično nasilje in čas je, da ga ljudje vzamejo resno. O tem vprašajte kapitolske policiste, ki so bili 6. januarja napadeni, ko so ščitili našo demokracijo," je dejal Michael Tyler, direktor komunikacij za Bidnovo kampanjo.

Donald Trump | Avtor: Profimedia Profimedia

Tiskovni predstavnik Trumpove kampanje Steven Cheung je za Time povedal: "Ta slika je bila na zadnji strani tovornjaka, ki je vozil po avtocesti. Demokrati in norci ne pozivajo le k nasilju proti predsedniku Trumpu in njegovi družini, ampak dejansko uporabljajo pravosodni sistem proti njemu." Trump je bil zaradi svoje retorike med predsedniško kampanjo leta 2016 večkrat obtožen spodbujanja nasilja. Zvezni uradniki so Trumpa pred tem opozorili, naj se vzdrži dejanj, ki bi lahko "spodbujala nasilje ali državljanske nemire".

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 5
  • Idioti 11:00 01.april 2024.

    A je vojna v UA končana ? Neki se mi več ne hvalte z uspehi UA ! Živela Rusija in Putin !

  • Soljatar 22:08 31.marec 2024.

    take poslikave je treba začet delat za golobarja in njegovo prostitutko....nalepke, poslikave za na avto, print na majice, kape, grafiti, ni da ni...bi šlo v promet 200km/h...