Svet
3003 ogledov

Trump ostro odpovedal načrtovan obisk Londona

Donald Trump
1/2
Ameriški predsednik Donald Trump je včeraj sporočil, da ne gre v London. Odločitev je sporočil sredi noči na Twitterju.

Trump je napisal, da odpoveduje obisk, ki je bil sprva predviden za prihodnji mesec, ker ni zadovoljen z lokacijo in ceno novega veleposlaništva.

"Razlog, zaradi katerega sem odpovedal potovanje v London, je, da nisem velik oboževalec odločitve Obamove administracije za prodajo verjetno najbolje lociranega in najsijajnejšega veleposlaništva v Londonu za 'drobiž', samo zato da je zgradila novo na odročni lokaciji za 1,2 milijarde dolarjev. Slab posel. Hoteli so, da prerežem trak - ne!" je tvitnil Trump.

Pred tem so tudi britanski mediji poročali, da je Trumpov obisk odpovedan. Britanski časnik Guardian, ki se sklicuje na vladne vire, je poročal, da se je Trump odpovedal potovanju v strahu pred množičnimi protesti. Daily Mail je pisal, da se je Trump umaknil v strahu, da ga ne bodo lepo sprejeli.

Trump bo premaknil veleposlaništvo v Jeruzalem | Avtor: Epa Epa
Britanska premierka Theresa May je Trumpa povabila na državniški obisk, ko se je srečala z njim v Beli hiši kmalu po tistem, ko je prevzel položaj.

Aktivisti so v primeru obiska napovedali množične proteste proti Trumpu, nekateri poslanci pa so bili odločeni, da mu ne bodo dali priložnosti, da nagovori parlament.

Donald Trump Saj ni res ... Svet Trump na Twitterju: Jaz sem genij!

Na Downing Streetu še niso določili datuma državniškega obiska, so pa načrtovali "delovni obisk", ki bi sovpadal z odprtjem novega ameriškega veleposlaništva.

Po poročanju britanskih medijev bo zdaj na slovesno odprtje novega veleposlaništva namesto Trumpa prišel državni sekretar Rex Tillerson.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
 • ode 20:00 15.januar 2018.

  Trump ima prav. Zakaj bi hodil nekam, kjer ni dobrodošel. Ne bo dolgo, ko bodo Angleži čakali v čakalnici bele hiše. Upam, da jih bo pustil dolgo čakati.

 • Avatar čavez
  čavez 21:37 12.januar 2018.

  Ima srečo ta Slovenija, da se nisem rinu v politiko če bi zlezu do vrha uredim izgon vseh čefurjev tudi tistih ki so tukaj narejeni, kaj bi bila lepa ta Slovenija.

 • maresem 19:18 12.januar 2018.

  Nič novega.. kaj lahgko pa pričakuješ od hiper idiota.