Svet
14 ogledov

Trump že ve, kako bo plačal zid

Donald Trump Profimedias
Ameriški predsednik Donald Trump ima pripravljen načrt, kako bo prišel do denarja za financiranje izgradnje zidu na meji z Mehiko.

Donald Trump je napovedal, da bo prisilil Mehiko, da bo plačala izgradnjo zidu na meji med državama z 20-odstotnim davkom na vse izdelke, ki jih uvaža v ZDA. Na novo naj bi dorekli severnoameriški trgovinski dogovor. "ZDA imajo 60 milijard dolarjev primanjkljaja z Mehiko. Dogovor je bil od začetka enostranski," je dodal predsednik ZDA.

Njegov tiskovni predstavnik Sean Spicer je kasneje dejal, da bodo ZDA ta ukrep uporabile tudi v primeru drugih držav, s katerimi imajo trgovinski primanjkljaj kot v primeru Mehike. "Če obdavčite 50 milijonov z 20 odstotki, lahko letno dobite 10 milijonov in z lahkoto plačate zid samo s tem mehanizmom," je dodal. 

Mehiški predsednik Enrique Pena Nieto se je odzval na Trumpove besede in zavrnil možnost, da bi Mehika plačala zid. Odpovedal je tudi svoj obisk Washingtona prihodnji teden.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Zmago 14:05 28.januar 2017.

    https://www.youtube.com/watch?v=tYbYAGc0i5shttps://www.youtube.com/watch?v=dZHD5IRFuQQ

  • Zmago 09:46 27.januar 2017.

    Todorić, kolikor vem je ................ sirotinja. Njega držijo za ja ja JP Morgans, Merill Linch in ostali bankirji iz vrst "izvoljenega ljudstva" ;-\

  • oltajmer 07:16 27.januar 2017.

    todorič je bog