Svet
19 ogledov

Trumpa poslali skozi ograjo pri zadnjih vratih

Donald Trump Profimedias
Napeta situacija pred hotelom, v katerem je potekala republikanska konvencija. Trumpu ni uspelo priti do glavnih vrat.

Republikanska tekma za nominacijo postaja vse bolj glasna in nasilna. V petek je, tako kot tudi že v četrtek, newyorškega milijarderja Donalda Trumpa pred hotelom v San Franciscu, kjer je potekala republikanska državna konvencija, pričakala gruča protestnikov. 

Protestniki so metali jajca v policiste, ki so jim preprečili dostop do hotela. Več sto jih je skušalo prodreti preko ograje. Nosili so napise "Brez sovraštva, brez rasizma, brez Trumpa", "Trump je sodobni Hitler". 

Napeto dogajanje pred vrati - večkrat je že prišlo do obračunavanj med njegovimi podporniki in nasprotniki - Trumpa več kot očitno ne moti. V dvorani se je pošalil, da se je počutil, kot med prečkanjem meje, ker se je moral na poti do hotela plaziti skozi ograjo pri zadnjih vratih, ker so glavna vrata preplavili protestniki z mehiškimi zastavami. Strankarskim veljakom je ob tem še zagrozil, da je bolje, če ga podprejo, sicer bo moral zmagati brez njih. 

Trump mora zbrati 1237 delegatov, da osvoji nominacijo za republikanskega predsedniškega kandidata. Doslej je osvojil 996 delegatov. Njegov nasprotnik Ted Cruz jih ima 565, tretji kandidat, ki še vztraja v republikanski tekmi, John Kasich pa 153. Kot trenutno kaže se bosta novembra na splošnih volitvah pomerila Trump in Hilary Clinton, ki ji najbolje kaže na strani demokratov. 

Komentarjev 1
  • nergač 21:47 30.april 2016.

    Samo še posilstva sem čakal, da ga obtožijo in vse je lepo po pričakovanjih. In to se je zgodilo zdaj. B.P pa seveda samo nekaj naklada.