Svet
658 ogledov

Trumpa zapustila ena najvidnejših sodelavk

Sarah Sanders
1/5
Epa
Odstopila je svetovalka ameriškega predsednika za odnose z javnostmi Sarah Huckabee Sanders, je na družbenem omrežju Twitter zapisal Donald Trump. Ob tem se ji je zahvalil za njeno več kot triletno delo v njegovi administraciji.

Sandersova bo Belo hišo zapustila konec junija, Trump pa jo je volivcem domače zvezne države Arkansas ponudil kot "fantastično" bodočo kandidatko za guvernerko. Ta položaj je zasedal že njen oče republikanec Mike Huckabee.

Sandersova je položaj tiskovne predstavnice Bele hiše zasedala od sredine leta 2017, v tem času pa se je tolikokrat zapletala v prepire z dopisniki Bele hiše, da se je enostavno po zgledu šefa odločila preklicati redne novinarske konference.

Formalne novinarske konference ni bilo že vse od 11. marca, pred tem pa so potekale "kampanjsko". Niti niso bile potrebne, saj je nalogo svojega tiskovnega predstavnika prevzel Trump sam s pomočjo Twitterja.

Sarah Sanders | Avtor: Epa Epa

Njen predhodnik Sean Spicer, ki je moral že prvi službeni dan v nasprotju z vsemi dokazi prepričevati Ameriko in svet, da je imel Trump največjo množico na inavguraciji v zgodovini, je na položaju vzdržal le pol leta.

Spicer je občasno še kaj priznal, zaradi česar je imel težave s Trumpom, Sandersova pa je od začetka do konca dosledno in bojevito branila vsako šefovo izjavo in odločitev, zaradi česar so jo kritiki obtožili, da je izgubila vso kredibilnost.

Sarah Sanders | Avtor: Epa Epa

Zadnje tedne in mesece se je omejila predvsem na dajanje izjav naklonjenim medijem, kot je televizija Fox News, ki nikoli ne podvomijo v njene ali predsednikove izjave. Obramba predsednika, ki je po štetju Washington Posta doslej izrekel že okrog 2000 laži, je bilo naporno delo.

Preiskava posebnega tožilca o ruskem vpletanju v ameriške volitve je med drugim razkrila, da je sama priznala, da je podala povsem neutemeljeno izjavo o tem, da "nešteti" agenti FBI izražajo podporo Trumpovi odločitvi, da odpusti direktorja FBI Jamesa Comeyja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Rachel_Montague 16:55 14.junij 2019.

    Google je plačal za vsak teden na spletu od doma od 4000 do 9000 euros.i so prejeli prvi mesec 20974 € in 29485 € v zadnjem mesecu plače od Googla in delam 2 do 4 ure na dan v prostem ...prikaži več času. To je res prijazno do uporabnika in tako sem vesela, da sem izvedela zaa to. Preberite več na tej strani ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com

  • perhan63 08:41 14.junij 2019.

    in danes rdeči novinarji fake newsa praznujejo....tudi v žurnalu