Svet
1445 ogledov

Trump napovedal vojno republikancem

1/2
epa
V gorečih govorih sta Trumpova sinova ostro obtožila predstavnike republikanske stranke.

Ameriški kongres danes potrjuje rezultate predsedniških volitev, na katerih je slavil demokrat Joe Biden.

Ameriško prestolnico je zasedlo na tisoče Trumpovih podpornikov, ki se ne strinjajo z rezultati volitev. Donald Trump je pred neizogibno potrditvijo svojega poraza v ameriškem zveznem kongresu, v nagovoru podpornikom še vedno vztrajal, da je 3. novembra lani zmagal on.

Na protestih pred kongresom v Washingtonu sta govorila tudi tudi sinova odhajajočega predsednika Eric in Donald Trump mlajši. V gorečih govorih sta Trumpova sinova ostro obtožila večino predstavnikov republikanske stranke, češ da " niso naredili nič, da bi ustavili krajo," je rekel najstarejši Trumpov sin Donald mlajši. "To srečanje naj bo sporočilo, da to ni več njihova republikanska stranka. To je republikanska stranka Donalda Trumpa, to je republikanska stranka, ki bo Ameriko postavila na prvo mesto," je dejal.

Erik Trump je brata dopolnil z besedami, da se je gibanje njegovega očeta "šele začelo in še dolgo ne bo zamrlo."

Brata sta torej republikancem napovedal odkrito vojno, prva iz dinastije Trump pa se bo v boj podala Erika Trump, ki se bo na naslednjih volitvah za ameriški senat potegovala kot predstavica Severne Karoline. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.