Svet
22 ogledov

Trumpovemu ministru postavil vprašanje, sledila je aretacija

Dan Heyman Twittwer
Novinar Dan Jeyman je s strani ameriškega ministra za zdravstvo skušal dobiti nekaj pojasnil v zvezi s kontroverznimi potezami v zdravstvenem sistemu. Postavljal je eno in isto vprašanje, nato so pristopili policisti, ki so ga prijeli.

Prijet zaradi opravljanja svoje službe. Tako je vsaj prepričan novinar Dan Heyman. V stavbi kongresa je sledil ministru Tomu Priceu in njegovi pomočnici Kellyanne Conway ter jima postavljal eno in isto vprašanje: "Ali bo nasilje v družini smatrano kot status quo stanje, zaradi česar žrtve družinskega nasilja ne bodo imele pravice do zdravstvenega zavarovanja."

Ne minister ne njegova pomočnica na vprašanje nista odgovorila, nekaj minut kasneje je policija Heymana, specialista za zdravstvena vprašanja pri organizaciji Public News Service, prijela, piše BBC. V pridržanju je bil osem ur, in sicer zaradi "oviranja dela vlade".

"Mislim, da so na neki točki videli, da sem preveč vztrajen, zato so me enostavno prijeli," je povedal za ameriške medije. Da so ga oblasti izpustile, je plačal varščino v višini pet tisoč dolarjev. Vztraja, da je vprašanja postavljal na javnem mestu in da ga pred prijetjem nihče ni opozoril, da karkoli dela narobe, da s postavljanjem vprašanj "ovira" delo vlade.

V policijski prijavi je pisalo, da se je novinar obnašal agresivno ter da je kršil javni red in mir, ker je preglasno postavljal vprašanja. "Nikoli še nisem slišal, da bi kogarkoli aretirali, ker bi zastavil vprašanje," poudarja Heyman, novinar s 30-letno prakso in dodaja, da je njegova naloga, da izve, na koga vse bo vplival spremenjeni zakon o zdravstvu. Da je primer naravnost bizaren, je poudaril tudi novinarjev zagovornik, odvetnik Tim de Piero.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
  • zdrej 11:54 12.maj 2017.

    In umerica izvaža demokracijo.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 19:35 11.maj 2017.

    Nekoč je bila diktatura Sovjetska zveza, zdaj je diktatura postala Amerika, Rusija pa demokratična!

  • NeAnonimni 14:00 11.maj 2017.

    Amerika, dežela svobodnih!