Svet
22 ogledov

Trupla plavajo v morju

Truplo pribežnika EPA
Na poti v Evropo čez Sredozemsko morje je v nedeljo ob obali Libije potonila ladja z več kot 200 prebežniki na krovu. Po navedbah libijske mornarice je življenje verjetno izgubilo več kot 160 ljudi, saj so jih doslej uspeli rešiti le 36.

Predstavnik mornarice Ajub Kasem je sporočil, da je bila večina potnikov iz Afrike in da je ladja potonila blizu mesta Tadžura, približno 15 kilometrov vzhodno od Tripolija.

"Številna trupla plavajo v morju," je povedal Kasem in dodal, da "podhranjeni" obalni straži primanjkuje ladij za izvedbo tako obsežnega iskanja morebitnih preživelih.

Večina v Italijo

Število beguncev in migrantov, ki skušajo iz Afrike, predvsem iz nemirne in kaotične Libije, doseči Evropo, se je v zadnjem času drastično povečalo. Večina migrantov je namenjena proti Italiji. Samo letos jih je v to državo prispelo že več kot 100.000.

Komentarjev 1
  • Igor Đukanović 20:51 15.september 2014.

    Največ bi naredili, če bi poskušali zmanjšati število beguncev. Kar je možno le na en način. Pomagati urediti razmere v njihovih državah. Nihče ne beži rad iz svoje države. Sam ne razmišljam, da bi bežal iz Slovenije, saj tu ni ...prikaži veču ni takšnih razmer. Seveda bi takoj šel v boljšo službo v tujino a po legalni poti. Kaj se da narediti, da bi mene zadržali? Izboljšati finančne razmere v Sloveniji. Kaj se da torej narediti, da bi bilo manj beguncev? Pošteno odreagirati na državljanske vojne v njihovih državah. Brez malenkostnih finančnih motivov in s celotno sliko v glavi.