Svet
10 ogledov

Tudi androide boste lahko našli na daljavo

Mobilnik Reuters
Pogoste ne veste, kam ste vtaknili svoj telefon? Velikokrat mislite, da ste ga izgubili ali so vam ga ukradli? Google je za pametne telefone z androidom ponudil udobno rešitev.

Če imate iPhonea, potem so bile težave že doslej precej olajšane, saj je mogoče pri napravah z iOS-om uporabljati funkcijo Find my iPhone, s katero lastnik lahko hitro locira telefon ali drugo napravo. 

Googlov operacijski sistem android je doslej glede tega capljal zadaj, imetniki so se namreč lahko posluževali le aplikacij tretjih oseb. Včeraj pa je Google na svojem uradnem blogu naznanil, da bo kmalu na voljo storitev, ki bo že vključena v operacijski sistem android 2.2 ter novejše in bo nudila več uporabnih funkcij.

Izbris na daljavo

Spletna aplikacija Android Device Manager bo tako omogočala, da bo uporabnik prek računalnika svojemu mobilniku "ukazal" naj zazvoni, če ga je denimo založil nekje v bližini. Takrat bo telefon "zatulil" z najmočnejšo jakostjo, četudi je bil predhodno nastavljen na tihi način delovanja. 

Če bi telefon ali drugo androidno napravo izgubili izven dosega ušes, pa bo mogoče uporabiti lociranje prek zemljevida. V primeru suma, da je bila naprava ukradena, bo mogoče na daljavo hitro zbrisati vso vsebino na napravi, ki bi v napačnih rokah lahko lastniku naredila škodo.

Natančnega datuma začetka delovanja Android Device Manager še ni, Google pa obljublja njen prihod "še ta mesec."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.