Svet
31 ogledov

Tudi brat Pistoriusa obtožen umora ženske

Carl Pistorius Reuters
Carl Pistorius se bo na sodišču moral zagovarjati zaradi prometne nesreče, v kateri je umrla motoristka.

Tudi brat Oscarja Pistoriusa, južnoafriškega paraolimpijca, bo moral na sojenje. Carl Pistorius bo moral prihodnji teden v sodno dvorano zaradi prometne nesreče, v katero je bil vpleten leta 2010 in v kateri je umrla motoristka.

Na sojenje bi moral dan pred zaslišanjem brata Oscarja Pistoriusu, ko je ta prejšnji teden ob plačilu varščine lahko odšel na prostost. Sojenju Carlu Pistoriusu, ki ga bo družina žrtve nesreče bremenila brezobzirne in nevarne vožnje, naj bi bilo še v tem mesecu.

Oscar Pistorus je osumljen, da je prejšnji teden na svojem domu v Pretorii umoril svoje dekle Reevo Steenkamp. Zaslišanje je potekalo več dni. Tožilstvo zahteva sojenje zaradi umora, Pistoriusova obramba pa se sklicuje na to, da je streljal zaradi pomote, ker jo je zamenjal za vlomilca. Sodišče v Pretorii je 22. februarja odločilo, da večkratnemu paraolimpijskemu prvaku in udeležencu lanskih olimpijskih iger v Londonu ob plačilu varščine v višini 85.000 evrov ni treba ostati v priporu.

Komentarjev 3
  • Alpin 12:21 24.februar 2013.

    Postajate podobni, kot vaši kolegi na 24.ur.. površni in neobjektivni. Če si že privoščite tako senzacionalistični naslov, potem se vsaj prepričajte prej kaj pomeni umor, kaj je uboj, kaj je povzročitev smrti ipd.. Ne mešajte hrušk in jabolk, kot se ...prikaži več to v naši mediji dogaja skorajda v vsakem članku.

  • erikkk 11:48 24.februar 2013.

    Tud jaz mislim da se tale Oscar Pistorus kriv in da se zdaj samo zgovarja. Zame je to morilec ki sodi za zapahe do konca življenja .

  • leonardo 11:35 24.februar 2013.

    Ne vem kaj se grejo? V kopalnici ropot. Oskar najbrž rine iz postelje in prižge luč. Gotovo si natakne svoje proteze in odvihra pred kopalnico. Se vam zdi logično, da sploh ne pogleda , medtem ko poskakuje po postelji, ali ...prikaži veči je dekle poleg. No dajo naj mir. Najprej bi pogledal in seveda zbudil partnerko in jo hotel zaščititi. Ta pa naj ne bi niti pogledal ali je v postelji. Pa saj niso menda amaterji, da mu vse verjamejo. Zgleda pa, da imajo to v krvi. So pač rojeni morilci, kajne!