Svet
18 ogledov

Tudi do 40 stopinj Celzija

1/16
Žurnal24 main
Balkanski polotok je zajel prvi vročinski val s temperaturami do 40 stopinj Celzija. "Vročinsko" napoved preverite v članku; kako so se hladili po svetu v teh dneh, pa poglejte v galeriji.

V osrednjem delu Grčije so danes namerili 39 stopinj Celzija, v prihodnjih štirih dneh pa bodo temperature še višje. Vročinski val je zajel tudi Turčijo, kjer so v Izmirju in Bodrumu namerili do 35 stopinj, v Carigradu pa naj bi se danes temperature dvignile na 30 stopinj Celzija, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Kakšno je stanje na Madžarskem, Ukrajini, v Nemčiji in drugod po svetu, si lahko ogledate v galeriji.

O visokih temperaturah poročajo tudi iz Makedonije in Bolgarije. V Skopju je danes 37 stopinj Celzija, v Sofiji 35 stopinj. Najbolj vroče v Bolgariji je v Plovdivu, kjer so namerili 40 stopinj Celzija.

Tropska vročina je tudi v Romuniji, kjer se temperature že dva dni gibljejo okoli 37 stopinj Celzija. Temperature na Balkanu bodo začele padati sredi tedna, a bodo še vedno visoke − okoli 30 stopinj Celzija.

Medtem sever Evrope šele vstopa v pomlad. Najvišja temperatura danes bo v Helsinkih, Oslu in Stockholmu 16 stopinj, v Londonu in Koebehavnu 18, v Berlinu in Varšavi pa 19 stopinj Celzija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.