Svet
38 ogledov

Tudi gledanje ni več zastonj

Obvestilo "Gledanje ni zastonj" Reddit
Lastnik trgovine izobesil napis: "Za gledanje zaračunamo 5 dolarjev!"

Avstralska trgovina, ki resnično ne mara ljudi, ki le postopajo po trgovini in ne kupijo ničesar, se je spomnila "zanimive" rešitve. Odslej jim za "nenakup" zaračunajo pet avstralskih dolarjev, kar je dobre štiri evre.

V trgovini so izobesili napis, ki opozarja, da gledanje ni več zastonj. S tem naj bi preprečili, da v trgovino prihajajo ljudje, ki si njihove izdelke le ogledajo, nato pa jih naročijo na spletu.

Zagotavljajo tudi, da v primeru nakupa denar za gledanje vrnejo. Zapisali so, da zadnje čase v njihovo trgovino prihajajo številni ljudje, ki se za nakup odločijo potem drugje. "Ti ljudje se ne zavedajo, da so naše cene zelo podobne drugim, da pa imamo na voljo tudi izdelke, ki jih ni mogoče kupiti drugje," še piše v sporočilu.

Kupci zgroženi

"Gre za najbolj zgrešeno strategijo, kar sem jih videl," je zapisal eden izmed avstralskih novinarjev. "Prodajalci bi morali kupce prepričati s konkurenčnimi cenami in odlično postrežbo. Ne pa, da jim grozijo tisti trenutek, ko stopijo skozi vrata prodajalne."

"Če kupci ne kupujejo, mora prodajalec ugotoviti, zakaj ne, in to poskusiti popraviti," pa je akcijo komentiral drugi novinar. "Če so cene v trgovini resnično najnižje, potem bi lahko za to ponudili garancijo. Kako je tudi mogoče, da kupci izdelke, za katere trdijo, da jih drugje nimajo, kupujejo drugje?" se sprašuje.

Tudi drugi komentarji, ki so se pojavili na družabnem omrežju, kjer se je pojavila fotografija, so bili zelo ostri. Komentatorji so se strinjali, da v tako trgovino prav gotovo ne vstopijo več. "Ta trgovina si obupano želi, da bi propadla," je zapisal prvi. Spet drugi je zabrusil, da "bi jih nekam poslal, ne bi jim dal niti centa, odkorakal iz trgovine in nikoli več ničesar kupil pri njih."

Komentarjev 8
  • dragec 08:48 27.marec 2013.

    TUDI SEX DOMA NI ZASTONJ!!!

  • Matjaž Sinan 08:29 27.marec 2013.

    jozek D.S tem si garantirano uničuješ "ugled". Tipično razmišljanje - jaz pa že ne bom delal nekaj, od česar nimam profita. Zato pa je tako, kot je. Tudi trgovci NOVIH avtomobilov so večinoma isti. Pred leti sem prišel ...prikaži več v ******salon, pa me je trgovec pogledal od nog do glave in ocenil, da jaz njihovega avta že ne bom kupil, saj očitno ne izgledam prav. No, nisem ga dobil na test in ničesar. Kaj sem storil? Pač šel v drug salon in dobil pravilno "postrežbo", korektni odnos, ter se odločil za nakup in vsakemu tudi priporočal ta salon, medtem, ko tistega prvega vsakemu odsvetujem. Meni je konec koncev vseeno, kje kupim, samo, da je odnos in vse ostalo na mestu. Trgovcem pa ne bi smelo bit. Tudi, če pride najbolj razcapan človek v salon, ga ne more odpraviti na hitro, saj ne ve, kdo je in kaj je. Z nepravilnim odnosom si samo pljuva v svojo skledo in, če je njemu, kot trgovcu vseeno, je meni zanj še toliko bolj.

  • mijaliza 08:00 27.marec 2013.

    resne agencije se že poslužujejo tega da je treba ogled plačatavto za , pa glej ga zlomka tudi ti so to ukinili, ker so ugotovila da tako še manj prodajo.....kajti ljudje, ki imajo partnerja pač ne kupijo vsake luknje v ...prikaži več kateri bodo vzgajali otroke, ampak vsako dobro pregledajo, če ustreza okolica, javni prevoz, lega stanovanja itd...sej tisti ki ste dali to skoz vete o čem govorim, ker mene še to čaka pa nisem nič vesel hodit okol pa stanovanja gledat, če dobim pa za isto ceno 15 let staro hišo