Svet
544 ogledov

Tudi na Hrvaškem upadanje okužb

Covid-19 Profimedia
Na Hrvaškem so v minulih 24 urah ob 3029 testih potrdili 48 okužb z novim koronavirusom.

Za covidom-19 na Hrvaškem v zadnjih 24-tih urah ni umrl nihče, je danes sporočil nacionalni štab civilne zaščite. Gre za najmanjši dnevni porast okužb od 10. avgusta, ko se je na Hrvaškem z novim koronavirusom okužilo 45 ljudi.

Več županij je danes objavilo, da niso zabeležili novih primerov okužbe, med njimi tudi istrska. Iz splitsko-dalmatinske županije poročajo o osmih novih okužbah, šest novih primerov pa je bilo v vukovarsko-sremski županiji.

Na Hrvaškem je trenutno 1180 aktivnih okužb. V bolnišnicah se zdravi 291 bolnikov, med njimi jih je 24 priključenih na ventilatorje, je še sporočil nacionalni štab civilne zaščite.

Od 25. februarja, ko so v državi zabeležili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, so okužbo potrdili pri 16.245 ljudeh. Zaradi covida-19 jih je doslej umrlo 272. Okrevalo je 14.793 ljudi. Doslej so izvedli skupno nekaj manj kot 296.000 testov, je še objavil nacionalni štab.

Hrvaška obala Od danes Slovenija Na Hrvaško spet brez karantene ali testa, po novem rdeči deli Avstrije

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.