Svet
4 ogledov

Tuja pomoč končno dobrodošla

Oblasti so šestim tujim delavcem Sklada ZN za otroke (Unicef), nastanjenim v Yan Žurnal24 main
V delto reke Iravadi v Mjanmaru, ki jo je pred nekaj tedni prizadel uničujoči ciklon, so prispeli prvi tuji humanitarni delavci. Mjanmarski državni mediji so pozdravili delo agencij ZN.

Oblasti so šestim tujim delavcem Sklada ZN za otroke (Unicef), nastanjenim v Yangonu, dovolile odhod na prizadeto območje, kjer so se pridružili večinoma domačim humanitarnim delavcem. "Seveda smo zadovoljni, da gredo naši mednarodni kolegi lahko tja," je dejala tiskovna predstavnica Unicefa v Bangkoku Shantha Bloemen. Na prizadeto območje, kjer nujno pomoč potrebuje več kot dva milijona ljudi, so svoje delavce napotile tudi druge mednarodne organizacije, med drugim Zdravniki brez meja.

Mjanmarska vojaška hunta je prihod tujih humanitarnih delavcev po ciklonu Nargis, ki je zahteval najmanj 133.000 smrtnih žrtev in pogrešanih, dovolila minuli teden ob obisku generalnega sekretarja ZN Bana Ki Muna in pod izdatnim pritiskom mednarodne skupnosti. Mjanmarski državni mediji so pozdravili delo agencij ZN.

Mediji pozdravili pomoč
"Hrano, obleko in zavetišče za žrtve bodo zagotovili ob pomoči mednarodne skupnosti,"
poročajo mediji in dodajajo, da bo obnova potekala ob pomoči strokovnih delavcev. "Verjamemo, da nam bo s prispevki ZN, Aseana in mednarodne skupnosti sanacija po nevihti prizadetih območij uspela v najkrajšem času," so še poročali državni mediji. Donatorji so na konferenci minuli konec tedna zbrali več deset milijonov dolarjev, a so vojaški hunti postavili pogoj, da je pomoč odvisna od dostopa humanitarnih delavcev do prizadetih območij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.