Svet
25 ogledov

Tunizija: razdejali hotel, ker je nudil alkohol

V Tuniziji je več deset konservativnih muslimanov razdejalo hotel, ker ta v baru ni želel prepovedati točenja alkoholnih pijač.

Do napada je prišlo v hotelu Horchani v kraju Sidi Buzid. Več deset konservativnih muslimanov, imenovanih salafisti, je v hotelu razbijalo steklenice alkohola in plašilo turiste.

"V ponedeljek ponoči so napadli hotel in ga razdejali. Vstopili so v sobe, poškodovali pohištvo in razbijali steklenice alkoholnih pijač," je za Reuters povedal lastnik hotela Jamil Horchani.

Že maja so salafisti v Sidi Buzidu organizirali protest, v katerem so zahtevali, da se hoteli in bari v mestu zaprejo oziroma prestavijo ven iz mesta.

Konservativni muslimani v Tuniziji od padca režima Zine Al Abidine Ben Alija pridobivajo pomembnost. Ravno mesto Sidi Buzid pa je bilo zibelka lanske revolucije v Tuniziji, ki je Ben Alijev režim spodnesla, poroča BBC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.