Svet
9 ogledov

Turčija prosi za pomoč s sirskimi begunci

Sirija napad veleposlaništva Žurnal24 main
V Turčijo se je v zadnjih 24 urah zateklo skoraj 700 sirskih beguncev, kjer jih je zdaj že več kot 24 tisoč. sirskih beguncev. Medtem se nasilje v Siriji nadaljuje - danes poročajo o 107 mrtvih, od tega je življenje izgubilo 74 civilistov.

V zadnjih 24 urah je turško mejo prestopilo 699 sirskih beguncev, je povedal neimenovani predstavnik Turčije. Prejšnji teden jih je v državo vstopilo rekordno število, in sicer 2.800 v razmiku 36 ur. Visoko število sirskih beguncev, 24.324, je v Turčiji že povzročilo zaskrbljenost, zato je država Združene narode in mednarodno skupnost pozvala k čim hitrejši humanitarni pomoči, ki pa jo potrebujejo tudi prebivalci v Siriji. Po podatkih Organizacije islamske konference (OIC) več kot milijon Sircev, prizadetih zaradi nasilja, potrebuje nujno človekoljubno pomoč v višini 70 milijonov ameriških dolarjev.

Nasilje tudi je tudi danes zahtevalo smrtni davek v Siriji, od koder poročajo 107 mrtvih, od tega 74 civilistih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.