Svet
14 ogledov

Turčija: v potresu umrla dva človeka

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Zahod Turčije je v četrtek zvečer stresel potres z močjo 5,9 stopnje, ki je po besedah turškega ministra za okolje Veysela Erogluja terjal dve življenji. Ranjenih je okoli 80 ljudi.

Po besedah ministra, ki si ogleduje prizadeto območje, sta v potresu umrla 18-letnik, na katerega je padel betonski steber, ter 62-letnik, ki mu je odpovedalo srce, potem ko je imel pred nekaj dnevi operacijo na srcu. 79 ljudi je ranjenih, od tega je ena oseba v kritičnem stanju.

POTRES, TUR%C4%8CIJA | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Potres je zahod Turčije stresel okoli 22. ure, najhuje pa je bilo v provincah Simav in Kutahya, dobrih 300 kilometrov zahodno od prestolnice Ankara. Poškodovanih je bilo več zgradb, še posebej v mestu Simav, prekinjene so tudi električne in telefonske povezave.


Glavnemu potresu je ponoči sledilo še več deset popotresnih sunkov. V Turčiji so sicer potresi precej pogosti, saj je tam več tektonskih prelomnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.