Svet
17513 ogledov

Turista pri menjavi denarja na Hrvaškem opetnajstili

denar, evri, posojilo Boštjan Tacol
V Istri je nemški turist hotel zamenjati denar po bolj ugodnem tečaju, a je prišel iz dežja pod kap.

Policija v Pulju je prijela prijavo 37-letnega nemškega državljana, ki je bil ogoljufan pri menjavi denarja. Pred nekaj dnevi je želel zamenjati evre v kune. Na ulici pred menjalnico je stal moški, ki je rekel, da lahko denar zamenjajo pri njem. Ker je stal pred menjalnico je nemški turist ocenil, da gre za uslužbenca menjalnice. 

Ker je neznani moški potrdil, da lahko denar zamenja tudi pri njemu, mu je izročil nekaj sto evrov, ki jih je hotel zamenjati v kune. Moški je turistu vrnil več bankovcev, nekaj hrvaških kun ter beloruske rublje. Ko je nemški državljan ugotovil, da ni dobil vseh bankovcev v kunah, je na to opozoril moškega, ki pa je sekel stran. 

Poklical je policijo, ki je začela preiskavo. Policisti ob tem pozivajo državljane in turiste, da se ne pustijo premamiti ugodnim menjalnim tečajem na ulicah, ampak menjavo denarja opravijo le v za to pooblaščenih ustanovah. Vsi, ki sumijo, da bi lahko bili žrtev prevare, se lahko obrnejo na policijo na številko 192 ali na najbližjo policijsko postajo. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 6
  • rd2dmk2 14:41 12.avgust 2022.

    eh, kaj se kurči ta nemška turist, sedaj ma rublje, pa jih bo drago predal v nemčiji, da bo država lahk kupila nafto in plin. samo žlehtnoba nemška hoče 2x zaslužit

  • Avatar Antikrist1
    Antikrist1 12:11 12.avgust 2022.

    Prav mu je, naivnežu!