Svet
2076 ogledov

Turisti na Portugalskem panično bežali pred "ponorelimi" navijači Hajduka

Razbijanje navijačev Hajduka bralec 24sata
Hajdukovi navijači so (znova) poskrbeli, da se bolj kot o nogometu in tekmi Konferenčne lige z Vitorio Guimarães govori o škodi, ki so jo povzročili na gostovanju na Portugalskem. Po zraku so letele bakle, stolice in ostali predmeti.

Več deset Hajdukovih navijačev je sinoči poskrbelo za paniko na Portugalskem, in sicer v mestecu Guimarães. V mestecu z bogato zgodovino, v mestecu, ki ga je pred dnevi na seznam 15 najlepših evropskih mest uvrstil celo sloviti CNN. Za vsaj nekaj ur pa so podobo tega kultnega portugalskega mesteca skazili hrvaški navijači, potem ko je skupina Torcida poskrbela za divjanje po mestnih ulicah. Začeli so s pirotehniko, nato pa je po pisanju hrvaškega portala 24sata prišlo tudi do spopada med navijači Vitorie in omenjeno Torcido, ki naj bi se celo združila s huligani Benficine navijaške skupine in izzvala spopad. Kot dodajajo pri 24sata, so Hajdukovi navijači iz ljubega miru na zgradbe metali celo bakle. 

Portugalski mediji danes pišejo, da so navijači Hajduka povzročili pravcato paniko po mestnem središču. Domačini in turisti so, kot je razvidno iz posnetkov, panično bežali pred "ponorelimi" navijači, ki so po zraku metali stole, bakle in druge predmete. Nastradalo je precej imovine tamkajšnjih lokalov, seveda pa so brez plačila ostali tudi nekateri gostinci, saj gostje preprosto niso imeli časa, da bi poravnali račune. Pred nasilneži so morale bežati celo družine z majhnimi otroki. 

Povratna tekma tretjega kroga kvalifikacij Konferenčne lige med Vitorio Guimarães in Hajdukom iz Splita bo sicer danes ob 18. uri. Prvi obračun so na Hrvaškem dobili nogometaši Hajduka, in sicer so pred domačimi navijači slavili s 3:1. 

 
Komentarjev 3
  • Avatar pantani
    pantani 09:51 10.avgust 2022.

    "stolice", pa vi ste res polpismeni novinarji!!!

  • jakec1575 09:48 10.avgust 2022.

    Zbrat, popisat in prepoved vstopa v drzavo 10let. Ce bi vse drzave to naredile bi huligani lahko razgrajali samo se doma