Svet
12 ogledov

Turisti z gorečega plovila poskakali v Temzo

ladja temza london ogenj
1/4
Youtube
Turistično plovilo na reki Temzi v Londonu je zajel ogenj. Prestrašeni potniki so v paniki poskakali v mrzlo reko. Poškodovanih na srečo ni.

Nesreča se je zgodila v bližini britanskega parlamenta. 28 potnikov in dva člana posadke so skočili v mrzlo reko, iz katere pa so jim pomagale turistične ladjice, ki so priplule mimo. Vse potnike so rešili, vsi pa so po besedah predstavnika gasilcev Neila Withersa "premraženi, mokri in v šoku."

Neko žensko in otroka so zaradi vdihavanja dima prepeljali v bolnišnico, kasneje pa tudi več turistov.

Amfibijsko plovilo London Duck Tours je bilo v požaru močno poškodovano. "Nekaj ljudi je poskakalo v vodo, vendar so bili kmalu rešeni, na srečo za zdaj kaže, da nihče ni bil huje poškodovan," je še povedal Withers.

Vzrok požara še ni znan, so pa plovilo gasilci povlekli na stran, kjer ga bodo preiskali.

V Liverpoolu so podobnim amfibijskim vozilom nedavno odvzeli dovoljenje za obratovanje, ker sta se dve plovili s turisti na krovu potopili v pristaniškem doku. Prva marca letos, druga pa junija. Na srečo ni bilo poškodovanih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.