Svet
15 ogledov

Turisti zapolnili ceste

Žurnal24 main
Zaključek poletnih počitnic se že pozna na cestah. Promet je povečan na primorski avtocesti in na gorenjski avtocesti v smeri proti Avstriji. Promet je povečan tudi na Hrvaškem v smeri slovenskih MP.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra (PIC) je zgoščen promet na cesti Šmarje - Koper, promet pa je povečan na primorski in gorenjski avtocesti. Pred cestninsko postajo Hrušica v smeri Avstije tako občasno prihaja do zastojev.

AC Karavanke - Radovljica, pred cestninsko postajo Hrušica, pogled proti Ljubljani -> KAMERA V ŽIVO (vir: PIC)

Mejni prehodi

Na mejnem prehodu Starod je treba za vstop v državo čakati 30 minut, pri Gruškovju pa 20 minut. Po poročanju Hrvaškega avtokluba (HAK) pa je povečan promet v smeri slovenskih mejnih prehodov na hitri cesti (Istarski ipsilon), ki vodi do prehodov Sečovlje in Dragonja.

Burja ovira promet
Potem ko so tedne vladale prave poletne temperature, je ohladitev včeraj zajela tudi Hrvaško. Burja je oteževala promet zlasti na severnem Jadranu, kjer prometno gnečo proti notranjosti pričakujejo predvsem danes popoldne in zvečer.

Promet tudi danes otežen že zjutraj
Kot poročajo na strani HAK, je na delu avtoceste A1 med Maslenico in predorom Sveti Rok, na državni cesti Maslenica – Zaton Obrovački ter na Jadranski magistrali med Senjem in Sveto Marijo Magdaleno promet odprt samo za osebna vozila.

Na delu Jadranske magistrale med Bakrom in Senjem je promet ravno tako prepovedan za nadstropne avtobuse, vozila s počitniškimi prikolicami, motorje.

Promet je zaradi močnega vetra otežen tudi na Paškem mostu ter na delu avtoceste Reka – Zagreb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.