Svet
17710 ogledov

Turistom kazni do 2500 evrov zaradi obutve

Riomaggiore, Cinque Terre, Italija Shutterstock
V primeru izbire napačne obutve bodo turiste kaznovali.

Območje Cinque Terre v Italiji vsako leto privabi ogromno turistov. Vsako leto jih obišče več kot dva milijona ljudi. To pa je seveda s sabo prineslo določene težave. 

Kljub priporočilom in nasvetom se turisti na območje podajajo neprimerno pripravljeni. Največjo težavo predstavlja obutev, saj so beležili veliko primerov turistov, obutih v sandale, japonke ali čevlje z visokimi petami. 

Italijanska gorska reševalna služba je morala velikokrat posredovati, ker so se neprimerno obuti ljudje znašli v težavah. Lokalne oblasti so se tako odločile uvesti kazni za tiste, ki ne bodo spoštovali pravil o tem, kaj obuti. 

Višina kazni bo odvisna od stroškov intervencije, od 50 pa vse do 2500 evrov. 

"Glavna težava je v tem, da turisti mislijo, da so prišli v obmorsko mestece, a nad mestom so planinske poti," je za The Telegraph povedal direktor Nacionalnega parka Cinque Terre Patrizio Scarpellini in dodal, da na takem terenu v sandalih pač ni varno hoditi. 

Lokalne oblasti bodo najprej začele obveščati javnost, po določenem obdobju pa bodo začeli izrekati kazni. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Pepe007 10:02 08.marec 2019.

    Tudi v Dolomitih vidiš ljudi, ki gredo v natikačih na 3000 + metrov. Napovedan dež popoldne in gredo gor, ko mi gremo dol. Ampak priznati moram, da so tisti prišli tudi dol, ker je pot kljub višini enostavna in da ...prikaži več je bilo dežja le za vzorec.

  • Snežinko 09:22 08.marec 2019.

    BRAVO! ŽE daaavno bi morali (tudi pri nas!!!!!) zaračunavati idiotom, ki se v opankah in kratkih hlačah podajo v planine, brez vsakršnih izkušenj, brez vodnika...