Svet
8 ogledov

Turizem vpliva na klimatske spremembe

2gustav2908_reuters_300808 Žurnal24 main
27. september bodo obeležile vse članice Svetovne turistične organizacije. Letošnja gostiteljica pa bo Peru.

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) na današnji dan obeležuje svetovni dan turizma, ki bo letos v znamenju klimatskih sprememb. Prav te predstavljajo grožnjo in hkrati izziv globalni skupnosti, ki se zaveda problematike. Prav turizem ima veliko priložnost  na področju izvajanja ukrepov za zmanjšanje negativnih vplivov klimatskih sprememb.

Organizacija je vsem svojim članom priporočila, da se v svojih aktivnostih odzovejo na to problematiko, zato je letošnji slogan "Odgovor turizma na izziv klimatskih sprememb."

V skladu z rastočim zavedanjem pozitivne vloge turizma, UNWTO predvideva povečanje komuniciranja vsebine deklaracije iz Davosa za področje turizma, ublažitev in uporabo novih tehnologij in primernega financiranja za najrevnejše države.

V okviru obeležitve svetovnega dneva turizma bodo tudi po Sloveniji potekale različne prireditve, ki se bodo tematsko ujemale z letošnjim sloganom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.