Svet
61 ogledov

Turki: To je napadalec, ki je sredi Istanbula ubil 39 ljudi

terorist Žurnal24 main
Turški mediji so objavili video "selfie" domnevnega terorista, ki je v nočnem klubu sredi Istanbula med silvestrovanjem ubil 39 ljudi.

Turški viri ne navajajo, ali je bil posnetek narejen na dan napada. Na videu, ki traja okoli 40 sekund, se domnevni napadalec snema med sprehodom po ulicah Istanbula.

Napadalec po navedbah turških oblasti izvira iz osrednje Azije, najverjetneje iz Kirgizistana ali Uzbekistana, in je star okoli 25 let.

Turški strokovnjaki, ki so posnetek pregledali, ugotavljajo, da je osumljenec profesionalec in da je zelo vešč, ko gre za upravljanje z orožjem.

Turška policija sicer napadalca na nočni klub v Istanbulu še išče. V ponedeljek zvečer so protiteroristične enote izvedle številne racije,  vendar osumljenca niso našli, so pa našli njegove prstne odtise in dobili njegov podroben opis. Prijeli so tudi ženo osumljenca napada.

Turški dnevnik Hurriyet je danes pisal, da se je napadalec v Siriji boril za IS, v napadu v nočnem klubu pa je uporabil tehnike, ki se jih je naučil med sirsko državljansko vojno. Ob tem je navajal, da je bil moški očitno dobro izurjen ter da je v klubu Reina iz kalašnikovke izstrelil kakih 120 nabojev. Preiskovalci domnevajo, da napadalec izvira iz Srednje Azije in je bil zaradi svojih veščin "posebej izbran" za izvedbo napada.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 13:36 04.januar 2017.

    In koliko je tovrstnih retardirancev je prišlo v EU z begunci ? Nihče ne pozna prave številke . Dokaz je bil podatek,da je v EU izginilo okoli 100.000 ljudi ,ki so prišli z begunskim valom.

  • sprehajalec 22:57 03.januar 2017.

    Kirgiz bi izgledal povsem drugače. Gre za čisto običajno dvakrat zapečenega pripadnika mediteranskega okolja, ki so si z želejem na čupi podobni kot copy-paste. Zato jih je težko najti.

  • valerijakregar 20:09 03.januar 2017.

    lahko bi že objavili demanti te novice.tip se je javil sam in ima alibi. v času silvestrovanja ga sploh ni bilo v turčiji.