Svet
989 ogledov

Pred prazniki tveganje terorističnih napadov v EU zelo visoko

Teroristični napad v Franciji Epa
V Evropski uniji spričo konflikta v Gazi in prihajajočega prazničnega obdobja obstaja visoko tveganje za teroristične napade.

"Ob vojni med Izraelom in Hamasom ter polarizacijo, ki jo je ta povzročila v naši družbi, pa tudi ob prihajajočem prazničnem obdobju v EU obstaja visoko tveganje za teroristične napade," je pred današnjim zasedanjem notranjih ministrov EU poudarila evropska komisarka za notranje zadeve Ylva Johansson.

Pri tem je spomnila na sobotni napad v Parizu, v katerem je bil ubit nemški turist, še dva človeka pa sta bila ranjena. Pred tem je sredi oktobra teroristični napad pretresel tudi Belgijo, ko je domnevni islamski skrajnež ubil dva švedska nogometna navijača.

Johansson bo na današnjem zasedanju notranjih ministrov, ki bodo med drugim razpravljali o vplivu konflikta na Bližnjem vzhodu in vojne v Ukrajini na notranjo varnost v EU, napovedala dodatnih 30 milijonov evrov za zagotavljanje varnosti občutljivih krajev v EU, kot so verski objekti.

Komentarjev 6
 • Avatar Pantani2
  Pantani2 19:47 05.december 2023.

  Najprej jih navlečete pod pretvezo delovne sile,sedaj,ko je že prepozno,pa jok in stok!!! Nekdo bo moral krvavo odgovarjati za to!!!

 • leonardo 16:36 05.december 2023.

  Takoj ko vidim napisano " banda bruseljska" avtomatsko pritisnem plus.

 • bobubob 14:22 05.december 2023.

  Odlično ! Saj smo si v preteklih desetletjih sami volili vse te, ki so ustvarjali okoliščine, polne novodobnih pridobitev in obogatitev. Sedaj, ko so sadovi teh naših prizadevanj končno tudi večini postali opazni, pa jamramo !