Svet
9 ogledov

Twitter: “Ubili so Baracka Obamo“

Obama med televizijskim nagovorom. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na dan, ko Amerika praznuje obletnico razglasitve neodvisnosti, se je na družabnem spletnem omrežju Twitter pojavila izjemno pretresljiva vest: “Barack Obama je bil ubit.“

Na srečo se je kaj kmalu izkazalo, da gre za lažno informacijo, ki jo je na Twitter Fox News Politicsa objavila skupina prebrisanih hekerjev. Policija domneva, da so nepridipravi nadzor nad njihovim Twitter računom prevzeli okoli druge ure zjutraj. Sledila je objava številnih sporočil, ki navajajo, da je bil ameriški predsednik Barack Obama dvakrat ustreljen v restavraciji v Iowi. "Poškodbe so bile tako hude, da je predsednik takoj podlegel poškodbam. Identiteta napadalca ostaja neznana," je bilo med drugim zapisano na Twitterju.

Poudarimo, da ima novičarska spletna stran Fox News Politics na Twitteru okoli 33 tisoč sledilcev, kar je botrovalo dejstvu, da se je vest o smrti predsednika Obame po spletu razširila izredno hitro. Panika je bila precejšna, vendar pa so se kaj kmalu oglasili varuhi spletne strani. Navedeno informacijo so zanikali in se pokesali, da je bil njihov varnostni sistem premagan.

Ameriški mediji poročajo, da je na račun Fox Newsa vdrla skupina hekerjev pod imenom Script Kiddies, ki so že marsikateremu podjetju in tudi državni službi povzročili nešteto preglavic. Med najbolj znanimi je bila objava zasebnih podatkov arizonske policije ter lastnikov določenih multinacionalk. Skupina se je med drugim vključila tudi v globalno akcijo #AntiSec, katere cilj je borba zoper korupcijo v vladah in vladnih korporacijah.

Komentarjev 1
  • BenX 16:39 04.julij 2011.

    no ja... tudi če bi novica bila resnična kaj dosti škode svet nebi utrpel.