Svet
3 ogledov

Tyson Gay: Mama je moja junakinja

Tyson Gay in Kerri Walsh Jennings.
1/3
Nina Oštrbenk
Ameriški sprinter, ki je sinoči osvojil srebro s štafeto v teku na 4x100 metrov, si želi, da bi olimpijske igre navdihnile še več mladih, da bi se ukvarjali s športom.

"Mama je bila moja inspiracija. Hvala, mama, ker si moja junakinja," je na olimpijskih igrah v Londonu izjavil Tyson Gay, ameriški sprinter in nekdanji svetovni prvak v teku na 100 metrov, v sklopu akcije Hvala, mama.

S to želi partner Mednarodnega olimpijskega komiteja P&G poudariti, kako pomembne so matere pri uspehih športnikov. Gay je dodal, da si želi, da bi olimpijske igre navdušile še več mladih nad športom, saj je ta njemu dal veliko, predvsem ga je naučil, da je treba za uspeh garati.

Tudi Paula Radcliffe, nekdanja evropska prvakinja v teku na 10.000 metrov in svetovna prvakinja v maratonu, je hvaležna, da je bil šport del nje, saj ji je dal samozavest: "Šport lahko spreminja življenja. Največja zapuščina teh olimpijskih iger je to, da otroci vidijo vse te športe, tudi tiste, ki jih sicer ne bi." Napovedala je, da bo kot mama spodbujala svojo hčerko in sina, naj se ukvarjata s športom.

Podobno pravi tudi Američanka Kerri Walsh Jennings, ki je v Londonu osvojila zlato v odbojki na mivki: "Lovila sem svoje športne in olimpijske sanje ter jih ulovila, za kar se lahko zahvalim svojim staršem in Michaelu Jordanu, ki je bil moj športni junak. Da bi živeli tako kot jaz, si želim tudi za svoja otroka."

P&G bo ob akciji Hvala, mama v naslednjih desetih letih kot pokrovitelj Mednarodnega olimpijskega komiteja zagotovil tudi 25 milijonov ameriških dolarjev, ki jih bodo namenili športu mladih.

Prvih šest milijonov so že, s katerimi so na primer letos v Sloveniji pripravili brezplačni športni kamp za 50 otrok, v Indiji, kjer nimajo športne infrastrukture, so financirali izgradnjo 40 športnih igrišč, po Južni Ameriki so razdelili športno opremo, predvsem nogometnih žog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.