Svet
15 ogledov

Ubijalski tornado odnesel otroka

Oklahoma tornado Reuters
V ZDA se je že začela sezona tornadov. Najhuje je bilo ponoči v Oklahomi. Umrlo je pet ljudi od tega dva otroka, še trideset je poškodovanih.

Najbolj je tornado malce po polnoči prizadel mesto Woodward. Po besedah gasilcev je uničil velik del mesta. Umrlo je tudi pet oseb od tega dva otroka v enem izmed jahalnih parkov. Kot je sporočil župan mesta Woodward Roscoe Hill je tornado močno poškodoval stanovanjsko stavbo., v kateri so bili ljudje, saj se zaradi zatajitve sirene niso odpravili na varno. V bolnišnico so sprejeli še 30 poškodovanih, poroča Oklahoma news.

Poškodovana bolnišnica

Po poročanju CNN je tornado v Iowi v mestu Creston močno poškodoval bolnišnico. Odnesel je streho in ruval drevesa. Skorajda popolnoma je uničen kraj Thurman, kjer so morali evakuirati okoli 300 prebivalcev.

Opozorila meteorologov

Meteorologi so prebivalce o nevarnosti tornadov in neviht opozarjali že več dni prej. Opozorila za srednji zahod ZDA pa še vedno veljajo tudi za nedeljsko dopoldne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.