Svet
13 ogledov

"Ubijte Kaczynskega!"

Ljudje so se kmalu začeli zbirati pred prostori stranke Zakon in pravičnost. (Fo Žurnal24 main
V prostorih poljske opozicijske stranke je 62-letni moški ubil enega človeka, še enega pa hudo ranil. Predsednik stranke PiS Jaroslav Kaczynski za napad krivi vlado.

Napadalec je vdrl v prostore stranke Zakon in pravičnost (PiS) v Lodžu in vpil "Ubijte Kaczynskega!" Ustrelil je enega moškega, drugega pa zabodel. "Kot kaže, je bil napadalec oborožen s pištolo in nožem. Večkrat je ustrelil," je dejala tiskovna predstavnica policije Magdalena Zielinska in dodala, da je prezgodaj govoriti o motivu za napad.

Napad, ki se je zgodil v torek, policija še preiskuje. Storilec je 62-letni cvetličar, ki do zdaj ni imel težav z zakonom. Med napadom ni bil pod vplivom alkohola, njegovo duševno stanje pa še ni znano.

Kriva vlada in mediji
Predsednik stranke PiS Jaroslav Kaczynski je odgovornost za napad pripisal vladi in medijem. "Kar se je zgodilo, je rezultat sovražne kampanje, ki jo že nekaj časa vodijo proti PiS," je dejal. Za kampanjo naj bi stal sam premier Donald Tusk.

Tusk je sorodnikom žrtev izrekel sožalje in vse politike pozval, naj se izogibajo sovražnega govora. "Svobodna, demokratična Poljska še ni bila priča političnim umorom. Ta primer je bil očitno politično motiviran in zato moramo vsi najprej ohraniti čustva pod nadzorom," je dejal Tusk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.