Svet
4 ogledov

Ubil policista in njegovo ženo, triletnega dečka so rešili

Napad v Parizu EPA/YOAN VALAT
Ponoči je še neznani moški ubil policista in njegovo ženo, triletnega otroka so rešili.

V pariškem predmestju Magnavilleu je v noči na danes neidentificirani moški umoril policijskega častnika in njegovo soprogo ter za talca ujel njunega sina. Napadalec naj bi bil povezan s skrajno skupino Islamska država (IS), poročajo tuje tiskovne agencije.

Neidentificirani napadalec je najprej do smrti zabodel 42-letnega policijskega častnika, nato pa se je zatekel v hišo napadanega. Napadalca so kasneje ubili pripadniki specialnih enot francoske policije. V hiši je policija nato odkrila še truplo ženske, rešila pa triletnega dečka.

Menda je vzklikal, da je Alah velik

Po navedbah prič, naj bi napadalec ob napadu na policista vzklikal Alah je velik. Prav tako naj bi se ob napadu skliceval na IS.

Tiskovna agencija IS Amaq je objavila, da je napad izvedel "borec IS". Če se bo res potrdilo, da je IS odgovorna za ta napad, bo to prvi napad IS na francoskih tleh potem, ko je francoska vlada po novembrskih teroristični napadih v Parizu uvedla izredne razmere.

Policija zaenkrat še ni razkrila identitete napadalca, prav tako ne identitete umorjenega policista in njegove soproge. Je pa AFP ob sklicevanju na neimenovane vire objavila, da gre za 25-letnega Abballo.

Leta 2013 naj bi že bil obsojen na tri leta zapora - od tega na pol leta pogojno - zaradi "kaznivega združevanja s ciljem priprave terorističnih dejanj". Obsojen je bil skupaj s še sedmimi osumljenci.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 4
  • valerijakregar 12:39 14.junij 2016.

    več o tej tragediji :https://www.theguardian.com/world/2016/jun/13/french-policeman-stabbed-death-paris

  • Avatar čavez
    čavez 09:23 14.junij 2016.

    Pa kako ne morejo te muslimanske golazni iztrebit.

  • valerijakregar 08:45 14.junij 2016.

    takole je videti Pariz v teh dneh :https://www.facebook.com/eupatriarch/videos/vb.498352727026028/517412378453396/?type=2&theater