Svet
12 ogledov

Ubila ga je protipoplavna zaščita

1/7
Žurnal24 main
Zaradi poplav težave v več evropskih državah. Na Madžarskem in Češkem smrtni žrtvi.

Hudo nedeljsko neurje je na Madžarsko prineslo poplave. Ponekod je bila prekinjena dobava električne energije, na severovzhodu in v osrednjem delu so morali evakuirati nekaj družin.

Na osrednjem in severovzhodnem Madžarskem je v nedeljo padlo toliko dežja kot ga običajno ves mesec, veter pa je dosegel hitrost do 110 kilometrov na uro.

Najhuje je bilo v mestu Miskolc, kjer sta bregove prestopili dve reki. Tam je tudi umrl moški, ko se je na njegovo hišo porušil del protipoplavnega zidu iz vrečk peska.

Smrtno žrtev so poplave zahtevale tudi na Češkem. Najhuje je bilo na vzhodu države,  v mestih Ostrava in Petrovice pa so morali zaradi poplav tudi evakuirati več kot 20 ljudi.

Evakuacije tudi v Srbiji

Poplave so smrtne žrtve zahtevale že včeraj v Srbiji. Po poplavah v mestu Trgovište so našli trupli dveh pogrešanih oseb, dva človeka so rešili. V tem mestu je poplavljenih okoli 50 hiš, več sto ljudi so morali evakuirati. Prebivalcem že pomagata vojska in policija.

Narasle so tudi nekatere reke na Hrvaškem, ponekod bi danes lahko poplavile. Je pa veliko več težav povzročil izjemno močan veter, že pravi tornado, ki je ruval drevesa in razkrival strehe. Najhuje je bilo v Grubišnem polju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.