Svet
10524 ogledov

Ubili moža italijanske evroposlanke

Angelo Onorato umor
Našli so ga v njegovem avtomobilu v Palermu.

Angela Onorata, moža italijanske evropske poslanke Francesce Donato, so našli mrtvega v njegovem avtomobilu v Palermu. Čeprav vzrok smrti še ugotavljajo, se je Francesca Donato takoj oglasila s sporočilom: "Ubili so mojega moža Angela."

Onorato je bil arhitekt in je imel trgovino s pohištvom v Palermu. Po prvih podatkih je imel okoli vratu zavezan plastični trak, piše Corriere della Sera. Našli so ga sedečega na voznikovem sedežu. Na truplu niso našli nobenih strelnih ran, opazili pa so madež krvi na majici. 

Preiskovalci ne izključujejo, da je imel Onorato dogovorjen sestanek z nekom na lokaciji, kjer so ga našli. Vdova Donato, ki jo je zaslišala policija, je zanikala ugibanja, da bi njen mož lahko storil samomor. 

Angelo Onorato umor | Avtor:

55-letna Francesca Donato je bila leta 2019 izvoljena v Evropski parlament s strankarske liste Severne lige. V Bruslju je izstopala po izrazito evroskeptičnih pogledih in nasprotovanju enotni valuti. Med pandemijo je nasprotovala cepljenju in omejitvenim ukrepom, leta 2021 pa je izstopila iz stranke Severna liga. 

Njen mož se je ravno tako ukvarjal s politiko. Leta 2022 je na sicilijanskih regionalnih volitvah kandidiral na listi krščanskih demokratov, a ni bil izvoljen. 

Njegove znance je novica o njegovi smrti šokirala, saj so ga večer pred smrtjo videli na zabavi v teniškem klubu v Palermu.

Angelo Onorato umor | Avtor:

Zasežena pištola Slovenija Slovenija Edina je prerešetal slovenski podjetnik

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Kmodri_ 21:45 26.maj 2024.

    Upam, da bo naslednji Putler! Da bodo srbini in rusofil stokali!

  • LukaMB 20:53 26.maj 2024.

    'V Bruslju je izstopala po izrazito evroskeptičnih pogledih in nasprotovanju enotni valuti.', vse jasno, tako kot žvižgači Boeinga in premier Fico ter grožnje gruzijskemu premierju z isto usodo Ficota, če ne bo sprostil zakon o tem da bo dovolil tuje ...prikaži več agente v Gruzijo, Snowden, ki je pobegnil v Rusijo in pokvarjene igre okrog navalnega, uničenje severnega toka s strani ZDA, le kdo bi to lahko naredil.

  • Avatar Jašna53
    Jašna53 20:13 26.maj 2024.

    Upam, da bo Uršula tut kmal na vrsti!!