Svet
195 ogledov

Ubili nekdanjega Arkanovega telesnega stražarja

srbska policija Reuters
Nekdanjega telesnega stražarja Željka Ražnatovića - Arkana so danes v Beogradu ubili.

Do streljanja je prišlo okoli 11.40 v lokalu Mariki v Zvečanski ulici v Beogradu, nedaleč od stadiona nogometnega kluba Partizan. Umrl je 51-letni Rade Rakonjac, nekdanji telesni stražar Željka Ražnatovića - Arkana, ranjena pa sta Stojan Novaković - Cope in Goran Ristanović. Prvi je bil Arkanov dober prijatelj, drugi pa športni menedžer in nekdanji košarkar.

Beograjska policija je že sprožila akcijo Vihor in išče morilce. Zasedla je glavne točke, ki vodijo iz mesta – glavno železniško postajo, letališče Nikola Teslo in druge izhode iz prestolnice.

Umrl na poti v bolnišnico

Na urgenci so za tiskovno agencijo Beta potrdili, da so oskrbeli dve ranjeni osebi, tja pa so z osebnim vozilom prepeljali še dve osebi. Eden od moških ima pet strelnih ran in poškodovane vitalne žile na vratu, prepeljali pa so ga na Vojno-medicinsko akademijo (VMA). Drugi moški je bil ustreljen v spodnji predel desne noge in so ga prav tako prepeljali v VMA. Na poti do omenjene akademije pa je zaradi posledic ran umrl Rakonjac, poroča B92.

Zgorel avtomobil

Po poročanju Blica je avtomobil znamke Alfa romeo, iz katerega so streljali na Rakonjaca, zgorel na Voždovcu v Ulici Radovana Simića Cige številka 49. Preden se je avtomobil vnel, sta iz njega izstopila dva mladeniča, poroča B92.

"Umor je podoben tistemu iz 90. let"

Rakonjaca so ujeli med policijsko operacijo Sablja. V srbski prostovoljni gardi je bil polkovnik, po pisanju medijev je bil blizu Luki Bojoviću, njegovo ime pa se omenja v modri in beli knjigi o kriminalnih klanih črnogorske in srbske policije.

"Videli bomo, kaj bo pokazala preiskava. Priča smo bili, da so za nekatere dogodke iz 90. let potrebovali od deset do 15 let, da se je pokazala resnica," je povedal novinar Novega magazina Đorđe Odavić. "Ta umor je podoben tistemu iz 90. let," je ocenil in dodal, da se očitno v beograjskem podzemlju nekaj dogaja. Po njegovem mnenju je bil avtomobil, ki je zgorel, ukraden, saj umora nihče ne izvrši s svojim avtomobilom.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 10:55 03.april 2014.

    Ni za zamert , ker članke prevajajo otroci zaposlenih na Žurnalu. Tiste ki jih pa ta zaresni novinarji , pa kažejo samo na to , da so prišli direkt iz Rovt in o svetu okoli sebe pojma nimajo. Sploh nisem ...prikaži več opazil nepomembne žile na vratu. HALO !

  • spenjac 21:48 02.april 2014.

    le katero teslo ima letališče poimenovano po sebi? pa katere so nepomembne žile na vratu? jojme, intelektualci pa žurnalovci res niste.

  • Žurnalček 20:20 02.april 2014.

    Eden kriminalec manj ! Bravo ! Kdaj se bodo pri nas začeli pokat !