Svet
1654 ogledov

Ubili predsednika Haitija, ranjena tudi prva dama

Jovenel Moise z ženo Martine Marie Etienne Joseph Epa
Napadalci naj bi bili tujci, govorili so angleško in špansko.

Predsednik Haitija Jovenel Moise je bil danes ubit v napadu na svojo zasebno rezidenco v prestolnici Port-au-Prince, je sporočil začasni haitijski premier Claude Joseph. Pri tem je bila ranjena tudi prva dama, ki je v bolnišnici. Napadalci naj bi bili tujci in so govorili angleško in špansko. Predsednika je ubil strel.

Premier Joseph je sicer sporočil, da je on zdaj na čelu države, in obenem zatrdil, da sprejemajo vse ukrepe, da zagotovijo kontinuiteto delovanja države. Javnost je pozval, naj ostane mirna, in vztrajal, da bosta policija in vojska naredili vse, da zagotovita varnost prebivalstva.

Haiti, najrevnejša ameriška država, se sicer zadnja leta vse bolj pogreza v politično krizo in nasilje oboroženih tolp. Septembra naj bi tam po večkratnih preložitvah potekale predsedniške in parlamentarne volitve ter tudi ustavni referendum.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.