Svet
12 ogledov

Ubili ugrabitelja Tomislava Salopeka

Islamska država, obglavljenje, križ Youtube Fotografija je simbolična.
Egiptovske varnostne sile so ubile egiptovskega pripadnika Islamske države, ki je med drugim odgoren tudi za ugrabitelj hrvaškega državljana Tomislava Salopeka.

Kot je sporočilo egiptovsko notranje ministrstvo in kot povzemajo svetovne agencije, so v Egiptu ubili vodjo egiptovskih pripadnikov Islamske države. Ashraf Ali al-Gharabali je padel pod streli v poskusu njegovega prijetja v severni četrti Kaira.

Policija preiskuje, ali je bil al-Gharabali povezan pri sestrelitvi ruskega letala prejšnjo soboto na Sinajskem polotoku, zanesljive potrditve še nimajo.

Al-Gharabali je bile eden izmed najbolj iskanih teroristov v državi; osumljen je bil načrtovanja in izvedbe več atentatov in bombnih napadov ter napadov na tuje državljane. Med drugim ga krivijo tudi odgovornosti za ugrabitev hrvaškega državljana Tomislava Salopeka v Kairu, kjer je delal za francosko podjeje CGG. Islamska država je za izpustitev 30-letnika zahtevala osvoboditev muslimanskih žensk iz egiptovskih zaporov. Kot je znano, so Salopeka islamisti obglavili.

Še vedno ni informacij, kje sta ugrabljena Srba

Medtem v Siriji še vedno poteka preiskava za dvema srbskima državljanoma, ki so ju ugrabili v nedeljo. Kot je znano, je bila po domnevah tamkajšnjih varnostnih organov ugrabitev planirana; neznanci so izvedli napad na kolono vozil, v katerem je bil tudi srbski veleposlanik in njegova soproga. Temu avtomobilu je uspelo pobegniti, medtem so napadalci zadržali voznika in potnika v drugem avtomobilu.

Kot poročajo srbski mediji s za zdaj še ne ve, kdo so ugrabitelji, še vedno se bodisi na ambasado ali kamorkoli v Srbiji ni nihče javil z zahtevami. 

Komentarjev 1