Svet
13 ogledov

Ubit št. 3

Mustafa Abu Al Jazid (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V napadu ameriške vojske naj bi umrl Mustafa Abu Al Jazid, eden izmed pomembnejših mož teroristične organizacije Al Kaida.

''Z vidika boja proti terorizmu bi bila to velika zmaga,'' je dejal predstavnik ZDA. Uradne potrditve ni, vendar so o smrti Jazida prepričani Američani, o tem pa je poročala tudi spletna stran Al Kaide.

Umrl naj bi v napadu na začetku meseca v odročnem območju Pakistana, tik ob meji z Afganistanom. V napadu naj bi umrla tudi njegova soproga, tri hčerke in vnukinja.

Odločal o vsem
Šejk Said Al Masri, bolj znan pod imenom Mustafa Abu Al Jazid, je po rodu iz Egipta. V mednarodni teroristični mreži Al Kaida je imel zelo pomembno vlogo, bil naj bi tesen sodelavec vodje Al Kaide Osame bin Ladna, odločal pa je tako o podrobnosti načrtov kot tudi o financah. Zadnjič je javno izjavo podal 4. maja, bil je vodja afganistanske veje teroristične organizacije.  

Oslabljeni
Direktor Cie Leon Panetta je prepričan, da so zadnji napadi na odročnih plemenskih območjih potisnili bin Ladna in njegove privržence še globlje v odročna območja, zaradi česar ne morejo pripravljati večjih, bolj sofisticiranih akcij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.