Svet
11 ogledov

Ubit vodja narkokartela

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
V večurnem spopadu s policijo je bil v bližini ameriške meje ubit vodja enega izmed najmočnejših mehiških narkokartelov.

V nekajurni akciji v mestu Matamoroso so bili ubiti trije pripadniki tako imenovanega Zalivskega kartela, dva pripadnika specialnih policijskih enot in še mehiški novinar. Kako močno so si oblasti prizadevale priti do iskanega kriminalnega vodjo, dokazujejo podatki, da je v akciji sodelovalo kar 150 mehiških specialcev, trije helikopterji in 17 vojnih vozil.

Mehiške oblasti so takoj po uboju sporočile, da je bil ubit 48-letni Ezequiel Cardenas Guillen, poznan tudi kot Tony Tormenta. Iskale so ga tudi ameriške oblasti, ki so zaradi tihotapljenja drog za njim razpisale tiralico in nagrado v višini pet milijonov dolarjev.

Pred ubitim Guillenom je združbo vodil njegov brat Osiel Cardenas, ki so ga leta 2007 izročili Združenim državam Amerike. Od leta 2006 je bilo sicer v Mehiki v spopadi z in med narkokarteli ubitih že 28 tisoč ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.