Svet
10 ogledov

Ubitih 37 tujih talcev

Drama s talci v Alžiriji Reuters
V drami s talci na območju plinskega črpališča v Alžiriji, ki se je po štirih dneh razpletla v soboto, je bilo ubitih 37 tujih talcev iz osmih držav.

Od 32 ugrabiteljev, ki naj bi prišli s severa Malija, jih je bilo ubitih 29, je povedal alžirski premier Abdelmalek Sellal.

Poleg 37 tujcev je bil ubit še en Alžirec. Po njegovih besedah morajo identificirati še sedem ubitih talcev. Japonski premier Šinzo Abe je potrdil, da je med žrtvami sedem Japoncev. Tuji mediji pa poročajo, da so bili med umrlimi tudi trije Američani.

Postopoma odkrivali vse več trupel

Pred tem so alžirske oblasti v nedeljo sporočile, da je bilo na plinskem polju In Amenas ubitih 23 tujcev in Alžircev ter 32 ugrabiteljev. Število se je povečalo, ko so na območju odkrili še več trupel.
Islamistični skrajneži, ki so napadli plinski kompleks, so po besedah premiera prišli s severa Malija. 29 od 32 so jih ubili, tri pa aretirali, je pojasnil.

Malijska vojska prevzela nadzor nad dvema mestoma

Islamistična skupina, povezana z Al Kaido, je kompleks napadla minulo sredo, ko je zajela več sto alžirskih in tujih delavcev. Tudi sami so trdili, da so prišli iz Malija, njihov napad pa naj bi bil odgovor na francosko posredovanje proti islamistom v Maliju.

Spopadi v Maliju pa se med tem nadaljujejo. Danes so francoske oblasti sporočile, da je malijska vojska znova prevzela nadzor nad mestoma Diabali in Douentza, ki so ju zasedali islamisti, pri tem pa so jim pomagale enote francoske vojske.


Komentarjev 1
  • Žurnalček 23:28 21.januar 2013.

    To je pa rezultat , ko se gredo nepismeni , Tjulne in ostale komandose !