Svet
38 ogledov

Uboj glavnega krvnika IS

Glavni krvnik IS Reševalni pas/Twitter
V iraški provinci Nineveh je bil ubit Abu Sayyaf, vodilni krvnik Islamske države, ki naj bi bil odgovoren za obglavljenje najmanj sto ljudi, pišejo tuji mediji.

Skupina neznancev se je skrivoma pojavila na teritoriju v provinci Nineveh, ki ga še vedno obvladuje Islamska država in iz zasede pričakala Abu Sayyafa, ki je zaradi številnih posnetkov IS dosegel sloves neusmiljenega krvnika teroristične organizacije.

Kot med drugim piše Daily Mail je Abu Sayyaf živel v zahodnem delu mesta Nineveh, po vsaki usmrtitvi je shranil glave svojih žrtev in jih metal v za to namenjeno skopano luknjo v regiji Al-Khasafa.

Trump naročil novo strategijo

Medtem Islamska država vse bolj izgublja; tako svoj teritorij kot svojo moč. Med drugim je tudi novi ameriški predsednik Donald Trump generalštabu ameriške vojske naložil, naj v 30 dneh pripravi novo strategijo boja proti skrajni skupini Islamska država. Osnutek nove strategije naj bi nato predstavil ameriški obrambni minister James Mattis, poroča STA.

Po napovedih naj bi nova strategija proti IS vsebovala tudi predloge za spremembo "političnih omejitev", ki presegajo mednarodno zakonodajo v zvezi z uporabo sile proti IS. Trump je tudi zahteval prestrukturiranje nacionalnega sveta za varnost in podpisal odlok, ki vladnim uradnikom prepoveduje, da bi po koncu svojega mandata v ameriški administraciji prihodnjih pet let delali kot lobisti. Hkrati bo zanje veljala dosmrtna prepoved lobiranja v korist tujih držav.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 08:31 02.februar 2017.

    vojne bo konec ko se bodo sami izbojevali za svobodo in mir ,če bo recimo amerika zmagala bo nič drugega kot okupacija države in nastali bodo ponovno nemiri in vojna bo spet kot je zdaj,

  • Darko Žerjav 20:29 31.januar 2017.

    Islamska država ni nič drugega kot eno veliko delo satana. To so samo eni veliki častilci satana. Ta hudič abu say yaf pa naj gori v peklu. Sekanje glav ob vzkliku alah akbar, kaki božji služabniki, to so satanovi služabniki ...prikaži več častilci vsega zla in satana.

  • MihaPu 15:30 31.januar 2017.

    A ti kak marketing delaš za šeriat? Ne rabimo ga tudi če obsoja ali ne. Dejstvo je, da ko je enkrat šeriat-kalifat vzpostavljen in ko so vsi radikalni muslimani, potem pa malo spremenijo (kot so vedno do sedaj spreminjali vero ...prikaži več sebi v prid in džihadistično sveto vojno) in kar naenkrat ne obsojajo "umor", ker jih lahko zaprejo in rehabilitirajo spet v versko vodene ekstremiste. Po tvojem nabijanju sedaj slutim, da si mogoče tudi ti pristaš južnjaških vehabistov tako kot AtaAufbiks.