Svet
19 ogledov

Učenca pozabili na sejmišču

šolski avtobus Profimedias
Šolska ekskurzija v Zagreb se ni končala tako, kot so si zamislili. Med postankom ob povratku domov so ugotovili, da en učenec manjka.

Učenci Osnovne šola Mateja Balota iz Buj so odšli v Zagreb po nagrado za sodelovanje v natečaju hrvaške televizije in na ogled zagrebškega velesejma. V skupini, ki je odšla na sejmišče je bil tudi 11-letni deček, za katerega se je kasneje izkazalo, da ga ni s skupino, piše 24 sata. 

Učiteljica je ugotovila, da dečka ni, ko je njegova mati klicala, kako je fant. Učenci in njihovi spremljevalci so se takrat ustavili na počivališču Ravna Gora, kjer so izkoristili priložnost in se igrali na snegu. Učiteljica je mami odgovorila, da je deček nekje na snegu. Ko pa ga je začela iskati, je ugotovila, da ga nikjer ni. 

Ura je bila 19.30 in bilo je le še pol ure do zaprtja sejmišča, zato je bilo treba hitro najti rešitev. Šoli je na pomoč priskočilo podjetje, s katerim so potovali in poklicalo njihovega voznika v Zagreb ter ga prosilo, naj odide na sejmišče in poišče otroka. Ko ga je našel, ga je odpeljal do počivališča, kjer so ga čakali sošolci, kasneje pa so prišli starši in otroka odpeljali domov. "Deček je v ponedeljek prišel v šolo in je v redu," je dejala ravnateljica šole Rosana Jović, še piše omenjeni portal. 

Komentarjev 1
  • OF 07:37 18.november 2016.

    Vse skupaj zveni malo čudno. Kot prvo, da ga ne pogrešajo, ne samo učiteljice ampak tudi sošolci, drugo pa, da mati kar tako pokliče učitelja, češ kako se pa kaj ima moj otrok na izletu.