Svet
42 ogledov

Učencu darovala ledvico

Lindsey Painer Youtube
Ameriška učiteljica Lindsey Painter je enam izmed ameriških učiteljic, ki ji učenci očitno res pomenijo vse. Bolnemu učencu se je odločila darovati ledvico.

Lindsey Painter, učiteljica v osnovni šoli v teksaškem mestu New Braunfels je na resnično nesebičen način dokazala, koliko ji pomenijo učenci, ki jih vsakodnevno poučuje.

Mati svojih dveh otrok bo enemu izmed svojih učencev, Matthewu Parkerju darovala ledvico. 7-letnik je v lanskem letu zaradi svoje bolezni ledvic šolo obiskoval le dvakrat tedensko. Še med počitnicami se je učiteljica odločila, da opravi preiskavo, ki bi pokazala, ali bi ustrezala kot darovalka ledvic svojemu učencu. Do trenutka, ko je odšla na preiskavo, se je že 70 kandidatov izkazalo kot neprimernih, poleg tega je dečkovo telo enkrat že zavrnilo presajeno ledvico, ko je bil malček star komaj tri leta.

Preiskave so na veliko srečo dečkovih staršev pokazale, da učiteljica ustreza kot darovalka ledvice Matthewu. Za operativni poseg se še pripravlja, ob začetku novega šolskega leta pa so jo v šoli obiskali novinarji televizijske postaje ABC.

Učiteljica jim je povedala, da je doma opazovala svoja dva sinova in pogosto razmišljala o tem, da ni pravično, da Matthew ne more preživljati otroštva, kot ga preživljata ona dva. Zato se je odločila za svoje nesebično ravnanje, ki si resnično zasluži vse pohvale. Redkokateri učitelj premore toliko nesebične ljubezni do svojih učencev, da bi se odločil za takšno potezo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:04 08.september 2015.

    Jz priznam da tega verjetno ne bi storil. Pa bi marsikaj naredil za marsikoga...sam to bi mi bilo pa najverjetneje nepredstavljivo. Vsa čast da za kogarkoli narediš tako zelo veliko da mu daš nekaj tako pomembnega za življenje kar bi ...prikaži več morda tudi sam potreboval v prihodnosti. Nekaj kar ne moreš nadomestit nikoli. Ja to je tista prava človečnost. Taki pozitivni, požrtvovalni ljudje bi morali voditi družbo.

  • allstarr111 22:24 07.september 2015.

    BRAVO samo kapo dol Linsey.