Svet
12 ogledov

Učitelj preprečil pokol na šoli

Streljanje na srednji šoli Reuters
V kalifornijskem Taftu bi se streljanje na šoli lahko končalo veliko bolj tragično: učitelj in nadzornik sta strelca prepričala, da je odložil orožje.

Po besedah policije je imel 16-letni strelec dovolj nabojev, da bi lahko ubil veliko ljudi. Drama v kalifornijski srednji šoli se je začela ob 9. uri po lokalnem času. Takoj je ustrelil proti dvema dijakoma.

Enega dijaka je ranil in je v kritičnem stanju, vendar bo preživel. Drugega, proti kateremu je streljal, je zgrešil. V bolnišnico sta morali še dve dijakinji. Ena bo imela težave s sluhom, ker je šibrovka počila blizu njenega ušesa, druga pa se je poškodovala med prerivanjem po paniki zaradi streljanja, ki se je na srečo hitro končalo in kaže tudi, da brez smrtnih žrtev.

Žrtev nasilja

Motiv za streljanje bi lahko bilo maščevanje za nasilništvo nad strelcem. Televizija Fox navaja besede 18-letnega Alexa Pattersona, ki pozna strelca in pravi, da je večkrat govoril, da bo storil nekaj podobnega, vendar ga ni nihče jemal resno. Strelčeva soseda Trish Montes pa je dejala, da gre za majhnega fanta, ki so ga vrstniki veliko zbadali in nadlegovali, med njimi tudi ustreljeni.

"V moji učilnici ne bo streljanja"

Ameriški mediji poročajo, da sta večjo tragedijo preprečila učitelj in še en zaposleni v šoli. Ko je osumljenec vstopil v neko učilnico, mu je učitelj odločno dejal, da v njegovi učilnici ne bo streljanja. Strelec je takrat odložil orožje in policija ga je lahko prijela. "Pregovorila sta ga, da je odložil orožje. Učitelju je celo dejal, da ga ne želi ustreliti in povedal ime človeka, ki ga je hotel ustreliti," je dejal okrožni šerif Donny Youngblood.

O ukrepih se še kar odločajo …

Do novega strelskega incidenta je prišlo le nekaj tednov po pokolu na osnovni šoli v Newtownu v zvezni državi Connecticut, v katerem je bilo ubitih 26 ljudi, med njimi 20 otrok. Pokol je v Washingtonu sprožil široko debato o šolski varnosti in orožju. Predsednik Barack Obama se je zavzel za smiselne ukrepe glede orožja in podpredsednika Josepha Bidena pooblastil, da mu do konca meseca poda priporočila za ukrepanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.