Svet
27 ogledov

Učitelj se je izživljal nad učenci

Pretepanje učencev v tajskih šolah je precej pogosto. (Foto: YouTube)
1/2
Žurnal24 main
Učitelj na neki tajski šoli je svoje učence redno pretepal s šibo, ovito v električni kabel. Vse dokler ga ni eden izmed učencev posnel z mobilnim telefonom.

Somchaija Limthanmaporna, učitelja v katoliškem internatu St. Mary v provinci Nakhon Ratchasima, so zaradi pretepanja učencev že odpustili. Na šoli so potrdili, da je učitelj zlorabljal najmanj 40 učencev. To naj bi počel s tistimi učenci, "ki niso pospravljali svojih sob".

Eden izmed učencev pa se je odločil, da bo mučenju naredil konec. Z mobilnim telefonom je posnel učitelja, ki je v razredu pretepal učence, posnetek pa so kmalu predvajali celo na neki tajski televiziji. Javnost, predvsem pa starši učencev na omenjeni šoli, so bili zaradi dogajanja šokirani.  

Upravitelj internata Nongkran Prathumtri je povedal, da bo moral Somchai prevzeti odgovornost za svoja dejanja. "Lahko potrdim, da smo ga odpustili in da ga ne bomo ščitili," je dodal Prathumtri. Policija učitelja še vedno ni ovadila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.