Svet
17 ogledov

Učiteljica rešila učenca in ostala brez nog

kolo avtobus Shutterstock
Profesorica Zhang Lili iz Kitajske je žrtvovala svoje življenje, zato da je pred avtobusom rešila dva učenca. Sama se je v nesreči hudo poškodovala.

Na šolskem dvorišču so učence čakali trije šolski avtobusi. Učenci so se sproščeno pogovarjali in čakali na odhod. Domov se je odpravljala tudi učiteljica Zhang Lil. Med prečkanjem ceste je zagledala, da se je eden izmed avtobusov premika in nenadzorovano približuje učencem. Takoj je stekla čez cesto in dva učenca še pravi čas odrinila, da ne bi pristala pod kolesi avtobusa, piše Reuters.

Učiteljičino stanje resno

Učenca sta jo na srečo odnesla le z lažjimi poškodbami. Požrtvovalna učiteljica pa je še vedno v kritičnem stanju. Amputirati so ji morali obe nogi, še vedno pa je v komi.

"Zelo je mlada je. Verjetno si želi imeti otroke. Zaenkrat smo ji amputirali le obe nogi. Če bo potrebno ji bomo amputirali tudi zadnjico," je dejal zdravnik Cao Hontago.

Voznica v priporu

Voznica avtobusa, ki je celotno tragedijo povzročila, je v priporu. Kot je povedala kasneje, je kljub temu, da zavore niso delovale, kot bi mogle, pritisnila na plin. Zmotil pa naj bi jo pogovor, v katerega se je tako vživela.

Komentarjev 1
  • bojovi 15:50 14.maj 2012.

    Jst pa sem imel učiteljico v OŠ ki bi nas pustila v nevarnosti in sama tekla na varno.