Svet
35 ogledov

Udarec ameriški tajni službi, ki varuje Obamo

Bela hiša je strogo obsodila objavo zaupnih dokumentov. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Bela hiša je ta teden prejela pismo s cianidom, poročajo ameriški mediji. Gre za nov udarec za ameriško tajno službo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Zaradi preiskave, ki še poteka, tiskovni predstavnik tajne službe Brian Leary dogodka ni želel komentirati.

Razkril je le, da je pismo v Belo hišo prispelo v ponedeljek. Prvi biološki testi so bili negativni, testi dan kasneje pa so pokazali prisotnost cianida. Neimenovani predstavnik varnostnih sil je za ameriško televizijo CNN dejal, da nihče, ki dela v poštnem oddelku Bele hiše, ni bil poškodovan ali kakorkoli izpostavljen tveganjem.

Pismo je zadnji incident, ki pretresa ameriško tajno službo, zadolženo za varovanje ameriškega predsednika in drugih pomembnih osebnosti.

V začetku marca sta dva agenta ameriške tajne službe po nočni zabavi in pijančevanju z avtomobilom trčila v varnostno barikado Bele hiše. Septembra lani je ograjo Bele hiše preskočil nek moški in z nožem pri sebi stekel v predsedniško palačo, kjer ga je ujel agent tajne službe, ki niti ni bil na dolžnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.