Svet
13 ogledov

Uganda pravi, da bodo ujeli Konyja

Joseph Kony Žurnal24 main
Po tem, ko je video KONY 2012 obkrožil svet, je Uganda danes napovedala, da bodo ujeli Konyja, živega ali mrtvega.

"Lahko da bo trajalo dolgo, vendar bomo ujeli Konyja, živega ali mrtvega. Koliko časa je trajalo, da se je končal konflikt v Severni Irski? Naš lov na Konyja lahko traja, vendar se bo nekega dne končal," je za agencijo Reuters povedal tiskovni predstavnik ugandskega ministrstva za obrambo Felix Kulayigye.

Včeraj smo pisali o videu, ki je pretresel svet, saj kaže na zločine uporniške vojske LRA, katere vodja je Joseph Kony: vojska ugrablja otroke, jih prisili v prostitucijo, jim da orožje in jih sili, da se bojujejo. Do včeraj si je video ogledalo že skoraj 40 milijonov ljudi, na Twitterju pa je Kony postal najbolj popularna tema.

Lansko leto je Barack Obama v Ugando poslal svetovalce, da bi ti ugandskim silam pokazali, kako se učinkovito boriti proti pripadnikom LRA. Ameriške čete so v Centralni afriški republiki ustanovile majhno bazo, kjer prav tako delujejo ugandski vojaki, čeprav zadnji podatki kažejo, da je Kony zdaj v sosednjem Kongu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.