Svet
15 ogledov

Ugibajo o smrti vodje Islamske države

al-Baghdadi EPA
Združene države Amerike še vedno ugibajo, ali je bil v minulih napadih na kovoj v Iraku ubit tudi vodja skrajne sunitske milice Islamska država.

Z ameriški vojaškimi letali, ki so napadla konvoj skrajne sunitske milice Islamska država blizu iraškega Mosula, naj bi skušali ubiti tudi vodjo Islamske države Abu Bakr Al Baghdadija. Tiskovni predstavnik ameriškega centralnega poveljstva Patrick Ryder je tudi uradno potrdil, da je bil napad usmerjen na vodje Islamske države, a ne morejo potrditi, če je bil Al Baghdadi del konvoja desetih oboroženih tovornjakov, ki so ga napadli. Američani sicer poročajo o večih žrtvah na strani pripadnikov Islamske države.

Drugo največje iraško mesto Mosul, ki so ga pripadniki Islamske države zavzeli pred približno tremi meseci, velja za ključno, saj se v bližini nahaja tudi velika hidroelektrarna. Poleg zračnih napadov koalicije voljnih pa je v petek ameriški predsednik Barack Obama naznanil še dodatno pomoč v boju proti skrajneżem v obliki 1.500 ameriški vojakov, ki pa naj ne bi sodelovali pri bojih, ampak bodo Iračanom v provinci Anbar svetovali in jih urili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.